Psykolog, Aarhus

Giulia Leonessi

Nogle gange er livet svært, og så kan man få brug for hjælp til hvordan man kan håndtere tanker og følelser, så der bliver mere plads, overskud og ressourcer til at rette din opmærksomhed mod de vigtigste ting i dit liv.

Når du starter i et terapiforløb hos mig, vil mit fokus være på det, som du oplever, er svært for dig. Sammen undersøger vi hvilke problemer du oplever at have, hvilke konsekvenser de har og finder ud af, hvad du gerne vil have eller kunne i stedet. Vi vil bruge tid på at skabe indsigt i mønstre og dynamikker i dit liv, som du formentlig ikke var opmærksom på før du kom. Dette skal være med til at hjælpe os med at finde en anden og mere værdifuld retning for dig i dit liv. Jeg vil altid arbejde intensivt på at skabe retning i vores samtaler, så vi kun taler om dé ting der er vigtige for dig og som du har brug for hjælp til. Jeg er aktiv i samtalerne og bruger også meget af mig selv, da jeg tror på at gennemsigtighed og nærvær er nøgleord til at skabe en effektfuld terapeutisk relation.

Metode

Min metode er inspireret af både ACT og ISTDP. I ACT arbejder man kort sagt med at kunne reagere, bådefølelsesmæssigt og adfærdsmæssigt, med mere indsigt, opdage sine værdier og kunne lade sig vejlede af dem, samt ændre dé ting der kan ændres og acceptere dem der ikke kan.

I ISTDP arbejder man ud fra en antagelse om at der bag ethvert uhensigtsmæssigt mønster ligger angst, som er blevet trigget af følelser. Dette fordi man på et tidspunkt i sit liv har lært at denne følelse er farlig eller ubehagelig at have, og derfor udvikler vi overlevelses- og forsvarsmekanismer, som i længden kan være svære for os at leve med. Ofte kan det afholde os fra at leve dét liv vi ønsker, eller få os til at skabe et liv defineret ud fra disse uhensigtsmæssige mønstre.

Billede af giulia

Jeg kan godt finde på at give hjemmeopgaver med hjem, da min erfaring er, at forandringerne ikke sker i de 45 minutter vi taler sammen, men når du går ud af rummet og handler og tænker anderledes.

Mig som psykolog

Jeg går individuelt til værks og hvis noget ikke fungerer, forsøger jeg altid at være skarp på at spørge ind til det og ændre kurs, hvis det er dét der skal til. Det er dit rum, din tid og det er dig, der bestemmer hvad vi skal tale om. Nogle gange kan man også opleve at man faktisk ikke ved hvad man vil tale om, eller hvad problemet er, og så vil jeg også hjælpe dig med at skabe klarhed og indsigt i dét.

Jeg har samtaleterapeutisk meget erfaring med angst, depression, stress, selvværdsproblematikker, ADHD/ADD og problematikker med tvangspræget adfærd. Jeg har også erfaring med at arbejde i HR, og kan derfor trække på viden om stress på arbejdspladsen, lederudvikling og medarbejdertrivsel. Jeg har også en stor interesse for par- og familie relationer, familiedannelse, efterfødselsreaktioner og forældreskab, hvor min erfaring primært kommer fra videreuddannelse indenfor disse områder.

N.B Du kan desværre ikke bruge din lægehenvisning hos mig

Symbolisere telefon

+45 30 60 29 71

Gå til bookingTil toppen symbol